Boek: De liefde voor het naakt

Prachtig boek ( de liefde voor het naakt) van Theo Beerendonk op formaat 24 cm x 17cm omvat 96 pagina's, is zeer rijk geïllustreerd met zijn naakten, en te verkrijgen in Nederlands, Engels en Italiaans.

In 'De liefde voor het naakt' zijn zo’n zeventig van zijn naakten, afgebeeld in kleur, bij elkaar gebracht.

Het boek getuigt van zijn artistieke vaardigheid om naakten even eigenzinnig als integer weer te geven.

Dit  boek 'De liefde voor het naakt' past in iedere collectie kunstboeken, het is fraai boek en leuk om te hebben.

Kunstcriticus en publicist Marc Couwenbergh gaat in 'De liefde voor het naakt' in op de kwaliteiten van de naakten van Theo Beerendonk.

Hij plaatst die ook tegen de achtergrond van de geschiedenis van het naakt in de westerse kunstgeschiedenis: van de prehistorische vruchtbaarheidsbeelden en Griekse klassieke schoonheden, via de voluptueuze naakten van Peter Paul Rubens en Rembrandt naar de schandaal veroorzakende naakten van Édouard Manet in het Parijs van de tweede helft van de negentiende eeuw, tot aan de hedendaagse, half-abstracte naakten van Ellen Vroegh, die in 2009 na klachten van moslims en autochtone baliemedewerkers uit de hal van het gemeentehuis van Huizen werden verwijderd.

Het naakt is het meest geliefde thema uit de kunst en tegelijkertijd is er geen ander genre dat door de eeuwen heen altijd weer felle, tegengestelde reacties oproept.

 

U kunt tijdens het  bestellen in de kolom (opmerking over de bestelling) de Taal aangeven die u wenst, keuze uit Nederlands, Engels of Italiaans.

€ 19,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen