Theo Beerendonk: Klik hier: Kunstwerken tot 1945. In hoog tempo bouwde Beerendonk een imposant oeuvre op met portretten, stillevens en naakten die op viel en door eigenzinnig kleurgebruik.  Theodorus Hendricus Johannes (Theo) Beerendonk geboren: Amsterdam 25-12-1905 en overleden in1979. 

Theo Beerendonk: Klik hier: Gehele Abstracte collectie.  Na de Tweede Wereldoorlog begon hij zijn onderwerpen te stileren en abstraheren en werd zijn werk abstracter.

Corneille (1922-2010) Klik hier voor de gehele collectie.

 

Guillaume Cornelis Beverloo, bekend als Corneille is geboren als kind van Nederlandse ouders in Luik. Hij was een van de oprichters en tevens een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Cobra beweging.

Anton HEYBOER (Sabang 1924 - Den Ilp 2005 Klik hier voor de gehele Abstracte collectie.                                  Anton Heyboer werd geboren in 1924 in Sabang (voormalig Nederlands-Indië) en groeide daarna op in Haarlem, Delft, Curaçao en New York en volgde een technische opleiding tot werktuigbouwkunde. 

Peter Klashorst (Van 1976 tot 1981) bezocht hij de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam..Klik hier voor de gehele Abstracte collectie. Gedurende de jaren tachtig werd Klashorst gerekend tot de Nieuwe Wilden. Zijn uitbundige schilderwerk werd in 1983 bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. 

Ton Pret: Klik hier voor de gehele Abstract collectie. Ton pret is een kunstenaar met een zeer persoonlijke stijl, gekenmerkt door een kleurgebruik, ongelooflijk fantasierijke figuren en een explosie van spontaniteit, passie en positiviteit. Invloedrijke mensen in de kunstwereld omschrijven de stijl van Ton Pret als 'exponent van Cobra, editie van de 21e eeuw'.

Jan Roëde: Klik hier voor de gehele Abstract collectie. Jan Roëde werd in 1914 in Groningen geboren. Hij groeide vanaf zijn vierde jaar op in Den Haag, waar hij afgezien van enkele periodes in het buitenland tot aan het einde van zijn leven bleef wonen en werken. In de beginjaren van zijn kunstenaarschap verdiepte hij zich in schilderkunst en literatuur en maakte hij kennis met het Zenboeddhisme, waar hij zich de rest van zijn leven door zou laten inspireren.

Hendrik (Henk) Willemse: Klik hier voor de gehele Abstracte collectie.1915-1980 Geboren te Amsterdam / Nederland Henk Willemse schilderde krachtige expressieve schilderijen. Wat opvalt in zijn werk is het kleurgebruik. Henk Willemse was succesvol als kunstenaar. Een Amerikaanse kunstverzamelaar, Benjamin D. Bernstein, heeft jaren achtereen ongeveer 20 werken per jaar gekocht en naar Amerika gebracht