Theo Beerendonk "Klassiek" In hoog tempo bouwde Beerendonk een imposant oeuvre op met portretten, stillevens en naakten die op viel en door eigenzinnig kleurgebruik.  Theodorus Hendricus Johannes (Theo) Beerendonk geboren: Amsterdam 25-12-1905 en overleden in1979. Hij studeerde van 1925 tot 1931 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in

Amsterdam, waar hij onder leiding van de professoren J.H. Jurres en Hendrik Jan Wolter een gedegen klassieke schilders opleiding kreeg. In de jaren dertig maakte Beerendonk furore met gedurfde naakten

 

Theo Beerendonk "Abstract" in de traditie van zijn grote voorgangers George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Jan Sluijters. Daarnaast schilderde hij portretten, stillevens, bloemen, figuren en landschappen, ook legde hij zich toe op de etskunst, waarin hij een waar meesterschap bereikte. Hij was lid van verschillende organisaties: Maatschappij Rembrandt 1944, St.-Lucas Amsterdam 1944, Arti et Amicitiae Amsterdam als lid t/m 1956 en als 2e voorzitter vanaf 1957. Na de Tweede Wereldoorlog begon hij zijn onderwerpen te stileren en abstraheren en werd zijn werk abstracter.

Ton Pret "Abstract" is een kunstenaar met een zeer persoonlijke stijl, gekenmerkt door een kleurgebruik, ongelooflijk fantasierijke figuren en een explosie van spontaniteit, passie en positiviteit. Invloedrijke mensen in de kunstwereld omschrijven de stijl van Ton Pret als 'exponent van Cobra, editie van de 21e eeuw'. Hoe je het ook noemt, het is duidelijk zijn eigen “Ton Pret Style”. De stijl van Ton Pret laat zich het best omschrijven als "kleurrijk realisme van een andere realiteit"

Jan Roëde "Abstract" werd in 1914 in Groningen geboren. Hij groeide vanaf zijn vierde jaar op in Den Haag, waar hij afgezien van enkele periodes in het buitenland tot aan het einde van zijn leven bleef wonen en werken. In de beginjaren van zijn kunstenaarschap verdiepte hij zich in schilderkunst en literatuur en maakte hij kennis met het Zenboeddhisme, een levensvisie waar hij zich de rest van zijn leven door zou laten inspireren. . In 1946-1948 verbleef hij afwisselend in Zweden en Frankrijk, waar hij groot succes had met enkele solotentoonstellingen. 

Jurjen de Haan "Abstract" Jurjen de Haan  1936-2018 is een kunstschilder, geboren in 1936 in Den Haag. Met andere vertegenwoordigers van het nieuw realisme heeft hij gemeen dat hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. De Haan richtte zich in eerste instantie op het fotorealisme en ging zich allengs meer toeleggen op grote veelkleurige abstracte schilderijen die een fantasierijke en lichtelijk onbezonnen wereld oproepen. 

Hendrik (Henk) Willemse "Abstract" 1915-1980 Geboren te Amsterdam / Nederland Henk Willemse schilderde krachtige expressieve schilderijen van Amsterdam, havens, stillevens, landschappen en portretten. Wat opvalt in zijn werk is het kleurgebruik. Henk Willemse was succesvol als kunstenaar. Hij exposeerde regelmatig. Won in 1950 de Willink van Collenprijs. Vanaf 1880 wordt deze prijs elk jaar door Arti et Amicitiae gegeven. De gemeente Amsterdam, het Stedelijk museum en vele particulieren kochten zijn werk. Een Amerikaanse kunstverzamelaar, Benjamin D. Bernstein, heeft jaren achtereen ongeveer 20 werken per jaar gekocht en naar Amerika gebracht

P. Franz "Abstract"

KoeccoeK Art Gallery: van Klassieke tot Abstract en ZERO/Nul

 

Schilderijen, Etsen, Aquarellen, Pastel & Beelden van o.a. Theo Beerendonk, Jan Roëde, Jurjen de Haan, Jo Koster, Ton Pret, Henk Willemse.

E-mail: info@koeccoek.nl

Tel: +31(0)6 16525006

Btw nr. 079470889B03