f r a n k   l e j e u n e

 

Frank lejeune, Northampton (Eng.) , is autodidakt en pas sinds zijn 30 ste werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Hij verkocht al vrij snel zijn eerste kunstwerken en kreeg vervolgens op 33 jarige leeftijd een eerste tentoonstelling.
In het begin was de bevestiging voor zijn werk van buitenaf belangrijk. Naarmate hij vaker exposeerde en met regelmaat zijn werk begon te verkopen werd dit gevoel geleidelijk minder. Lejeune's werk is explosief te noemen. "Het gebeurt allemaal heel snel. Daarom werk ik ook het liefst met acrylverf.. met olieverf kan ik niet door werken, omdat het drogingsproces zo langzaam gaat".
De craquelé-lagen die in Lejeune's kunstwerken ontstaan zijn dan ook inherent aan de wijze waarop hij met sneldrogende acrylverf omgaat. Men ziet plastisch aangebrachte composities waarbij de verf in dikke lagen soms direct vanuit de tube op de drager gedrukt wordt. Later wordt zijn werk steeds grilliger en maken horizontale lijncomposities plaats voor hoekige en ronde motieven. De spanning tussen kleur en vorm wordt heviger en er ontstaan overlappende
kleuroppervlakken die bijna in maskerachtige taferelen ontaarden. Kenmerkend is ook de periode waarin taalkennis en merknamen hem inspireerden waarbij felle primaire kleuren soms met een transparante witte laag acrylverf worden bedekt. In 1987 heeft hij zijn eerste zeefdruk uitgebracht! Ik heb altijd alles zelf gedrukt en gedistribueerd... elke zeefdruk is verschillend omdat ik na het drukken het werk met verf en pastelpotlood afwerk." Het 'ambachtelijke' aspect van het drukken schept Lejeune veel genoegen. Kenmerkend zijn verder de voornamelijk primaire kleuren geel, rood en blauw. "In mijn werk ben ik altijd met deze kleuren aan het stoeien geweest.

Expectation

 

.Techniek: Zeefdruk oplage 70 stuks

.Kunstenaar: Frank le Jeune

.Formaat: 100 cm x 150 cm

.Lijst: 102 cm x 152 cm

.Jaartal: 1989/90

.Gesigneerd: Rechts onder

€ 925,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen

Koeccoek Art Gallery: Klassiek, Abstract, ZERO/Nul beweging. Theo Beerendonk, Jan roëde, Ton Pret, Henk Willemse, P. Franz, Jurjen de Haan, Maarten van Dreven

E-mail: info@koeccoek.nl

Tel: +31(0)6 16525006

Btw nr. 079470889B03